torsdag 23 juli 2009

Utmaning 204 - skriv om en fest

Förväntansfulla klev de in i vännernas trerummare i Gamla stan. Bertil tog av sig jackan och letade förgäves efter en ledig hängare. "Jag kan ta den", sa Sessan som redan slängt av sig kängorna i ett av hallens hörn och tagit två stora kliv över en hög av skor. De hade stått och ringt på dörren länge innan de helt sonika gick in. Jackorna la Sessan över sina kängor på golvet och när de lämnade hallen förstod de varför ingen öppnat dörren. Man kunde nästan inte längre se golvet i Tina och Alexs vardagsrum. Det stod och satt folk överallt. Det verkade som Tina och Alex bjudit in alla de kände, släkt som vänner. Ur högtalarna ljöd Sick puppies, men man hörde knappt musiken för sorlet av talandes och skrattandes människor.

Bertil scannade rummet efter Tina eller Alex. I handen hade han en flaska rödtjut, som skulle lämnas över. Sessan hade redan lyckats placera sig ute på balkongen bland de andra rökarna. Där stod hon nu och fnissade och hade fått ett glas med bål i handen. Bertil funderade över hur hon lyckats ta sig dit ut förbi landskapet av människor.
"Bertil!" Det var Alex som nu kom stegandes över folkhavet. En snabb grabbig kram med några dunkar i ryggen, sen byttes rödtjut mot ett glas bål och det sades skål. Musiken tystnade och någon klinkade i ett glas. Alex log mot Bertil och lämnade honom för att gå till Tina, som stod vid musikanläggningen och klinkade med en sked mot sitt vinglas. "Kära vänner och släktingar", började Alex och tittade sedan ner mot Tina som stod vid hans sida med glittrande ögon. "Ni undrar nog varför vi tryckt in er alla i vår trerummare så här, men vi har något vi vill berätta för er alla" och så höll de upp sina vänstra händer.

4 kommentarer:

  1. Man känner verkligen hur tjockt med folk det är i lägenheten.
    Ska bli kul att läsa mer av dina texter.

    SvaraRadera
  2. Välkommen på bloggen. Då är det ju riktigt att börja med en fest! Jag känner trängseln och vikten av att fira!

    SvaraRadera
  3. Välkommen till skrivfesten. Känn dig som hemma!

    SvaraRadera
  4. känner trycket av folk och ser nästan de glittrande ögonen
    välkommen föresten

    SvaraRadera