onsdag 26 maj 2010

Skrivpuff 146 om att smussla

-Attans, sa hon högt för sig själv. Hon hade precis dragit ur den våta ihopsnuttrade varma massan till tvätt ur tvättmaskinen och när hon skulle hänga upp den på torksträcken så upptäckte hon en illa färgad rosa blus. Hon svor för sig själv över att hon inte lagt märke till den vita blusen som smugit sig med bland alla au pair-barnens och deras mammas röda kläder.

Hon hängde upp kläderna på tork och satte på en ny maskin tvätt. Det här var verkligen den tråkiga biten med jobbet. Hon hade snabbt kommit in i rutiner som au pair och passade på att sköta tvätten under tiden de två äldsta flickorna gick i skolan och den yngsta sov middag. Hon tittade på den blöta missfärgade blusen. Vad skulle hon göra?

Morgonen efter när den dräktklädda Debra tog farväl av sina barn i köket, vände hon sig plöstligt mot Åsa och frågade om hon hade sett hennes rosa blus. Debra hade för sig att hon hade lagt den i tvättkorgen. Åsa gav ifrån sig ett eftertänksamt hummande och hon låtsades tänka efter. Tankarna gick dock till en papperskorg på lekplatsen dit hon hade tagit Cassie efter hon vaknat. Undra om blusen låg kvar där fortfarande och om hon kunde smussla in den i huset igen. Helvete!

9 kommentarer:

  1. Haha, kul slut! =D

    Andra meningen känns lite väl lång. Fick läsa om den en gång för att greppa.

    SvaraRadera
  2. Jobbigt! Själv körde jag in i husväggen med familjens bil, den fick inga märken men putsen på husväggen släppte!

    SvaraRadera
  3. ja visst gör man sådär. Bra liten historia.

    ps du träffade klockrent med kommentaren igår.

    SvaraRadera
  4. Rolig liten berättelse, var ungefär hur jag reagerade efter att ha hittat en röd strumpa som lindat in sig i ett vitt byxben på sonens pyjamas - det blev så lagom roligt färgat :P

    SvaraRadera
  5. Kul berättelse med bra och stark slutkläm.

    SvaraRadera
  6. Prosan kunde gärna vara lite rakare men slutklämmen var guld värd!

    "Morgonen efter när den dräktklädda Debra tog farväl av sina barn i köket, vände hon sig plöstligt mot Åsa och frågade om hon hade sett hennes rosa blus."

    Det är mycket information i en enda mening här så den blir lite trögläst. "dräktklädd" kan gott ryka, inte relevant här. Likaså "tog farväl av barnen" egentligen.

    SvaraRadera
  7. Mm, bra historia. Förstår hur hon kände sig....

    SvaraRadera
  8. Bra idé! Någon mening blir lite omständlig - som "au pair-barnens och deras mammas röda kläder". Men kul!

    SvaraRadera
  9. Vilket roligt slut. Det lyckades du verkligen med.

    SvaraRadera