fredag 21 maj 2010

Skrivpuff - Något franskt

Vilken fantastisk eftermiddag, tänkte Jenny medan hon ihärdigt drog upp ogräs ur de vildvuxna rabatterna. Maskrosorna i gräsmattan hade redan förlorat kampen för denna gång. Det hade gått snabbt och smärtfritt, trots höga protester från barnen som blev tvingade till att bidra i denna kamp. Inte en endaste mördarsnigel hade hon stött på heller, vilket kändes lovande inför sommaren.

Fåglarna kvittrade om sommaren som snart skulle vara här med sommarlov, jordgubbar, havsbad och sköna kvällar i trädgårdens hammock i sällskap av en nyutgiven deckare. Jenny torkade bort några droppar ur pannan, log kisandes mot kvällssolen och tittade sedan på klockan, som visade kvällsmat.

När hon kom in satt barnen i soffan framför en film. Hon bestämde sig för att ta en snabb dusch under tiden ugnen fick upp sin värme. Hon vred upp temperaturen till 225 grader, tog trappan i några skutt, kastade av sig kläderna och ställde sig i duschens svalkande strålar.

När hon återvände ner för trapporna möttes hon av en doft, som hon inte riktigt kunde härleda till något hon känt innan. Kunde det vara så att maken hunnit hem och påbörjat matlagningen? Hon klev in i köket och hann vädra med näsan i luften innan hon i nästa ögonblick insåg att det var något i ugnen. Vad var nu detta?

Barnens filmtittande avbröts av ett skrik. De rusade ut till köket där de fann sin mamma sittandes på knä framför ugnen. Hon vände sig om och frågade om de visste någonting om det här. Mittendottern log stolt mot sin mamma och förklarade, på ett sådant sätt bara en 6-åring kan, att det är väldigt franskt att äta sniglar.

5 kommentarer:

  1. Oj då! Söt historia - och lite äcklig;) undrar hur sniglarna såg ut...

    SvaraRadera
  2. Urrk! Hur doftade det? Jag tänker på den stackars snigelns lidande. Vilken död!
    Gullig historia som visar våra älskade ungars påhitt

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet med ett överraskande slut:)

    SvaraRadera
  4. :) usch men som sagt gullig

    SvaraRadera