tisdag 25 maj 2010

Skrivpuff 145 - En inbjudan

En gammal skröplig man blev väckt av något mitt i natten. Han tyckte han såg något i mörkret och försökte sätta sig upp i sängen. Han gnuggade sina ögon och blinkade till några gånger, men nej de båda mörka gestalterna stod fortfarande vid sjukhussängens fotända. Konstigt nog kände sig mannen inte rädd.

-Vad vill ni mig? sa han lugnt och stärkte ut handen mot lampan. När ljuset spred sig i rummet kunde mannen se att det var två rätt så stiliga män i yngre medelåldern. Båda höll varsitt stort vitt kuvert i händerna, som de räckte fram mot honom. Han tog emot kuverten.

-Vad är det här? frågade han, men de båda männen bara log stilla mot honom och nickade mot kuverten. Mannen tittade på kuverten som han höll i händerna och började sedan öppna det ena. Det var ett inbjudningskort adresserat till honom från någon sorts klubb. Han öppnade det andra kuvertet och även det innehöll ett inbjudningskort från en klubb. Han höll upp korten en bit ifrån sig och kisade med ögonen. Synen var ju inte var den en gång hade varit. Vad stod det? Club Heaven? Han skrattade till.

Mannen med svart backslick-frissyr och vad som såg ut att vara en dyr märkeskostym tog till orda.
-Vi på Club Hell kan erbjuda er en oändlig tillvaro av största njutning.

-Nej, vet ni vad grabbar. Jag är på tok för gammal för sådana här klubbar och dessutom är jag ju sjuk, bröt den gamle mannen in, fortfarande lite full i skratt.

-Som sagt, fortsatte den unge mannen, en oändlig tillvaro av största njutning. Vad din passion i livet än må vara, så finns det hos oss. Vi har god mat, snask, alkohol, droger, kvinnor, spel, vapen och mycket mer. Det bästa av allt är att ingen kommer till skada, inte ens du själv hur mycket droger du än skulle ta. Hos oss kan du göra precis det du känner för utan att behöva tänka på några konsekvenser.

Den gamle mannen bara stirrade på honom. Vad var det här för något sjukt påhitt? Var det någon som drev med honom? Den andra unga mannen med blonda lockar och enklare klädsel avbröt hans tankar.

-Vi på Club Heaven bjuder in till en oändlighet i fullständig harmoni med alla naturens organismer och en stor gemenskap i vår kollektiva tillvaro. Vi bryr oss alla om varandra och allt levande. Eller ja...levande....Han kom av sig lite och ursäktade sig med att han inte varit i branschen så länge. Representanten från Hell Club blängde till på honom och tog över.

-Du har nu ett val att göra och du har tre dagar på dig.

-Vad händer om tre dagar, frågade mannen.

De förklarade för honom hur sitautionen såg ut. Mannen suckade, men kände ändå att han hade varit förberedd på det här. Han frågade vad som skulle hända om han inte hade bestämt sig och fick till svar att han då skulle hamna i limbo där de veliga människorna hamnade. Mannen insåg snabbt att Club Limbo inte var något för honom. Han tackade de båda männen för inbjudningarna och tog farväl. Sedan började grubblerierna och de varade i tre långa dagar och tre långa nätter innan han rev itu det ena inbjudningskortet och försvann.

3 kommentarer:

  1. Härligt uppfriskande historia, men jag måste medge att jag är mycket nyfiken på vem mannen valde.

    SvaraRadera
  2. Haha kul! Och påhittigt. Undrar även jag vilken klubb mannen valde, säkert Hell Club ;-).

    SvaraRadera