måndag 8 november 2010

Skrivpuff 304 om något begagnat

Tina låg kvar i sängvärmen och myste medan hon hörde slamrande köksskåpsdörrar och en puttrande kaffekokare. Sambon Jens gjorde tappra försök att få den sjungandes 3½-åriga dottern Emelie att dämpa sig lite. Det där halva året var mycket viktigt för Emelie att tillägga och de som påstod att hon var 3 år fick sig en sträng blick och en hårt tillrättavisning."Ja må ha leva" sjöng hon nu för full hals medan de förberedde den traditionella födelsedagsfrukosten på sängen. Tina fyllde inga halva år, hon fyllde 34.

Det blev plötsligt väldigt tyst och Tina förstod att det var dags att blunda och börja andas mer långsamt och tungt för dotterns skull. Dörren flög upp och under tvåstämmig sång stegade de in i rummet. En härlig kaffedoft spred sig i rummet. Tina gäspade stort och sträckte på sig. Emelie skrattade förtjust, hoppade upp i sängen till sin mamma och halvskrek exalterat: "Grattis mamma! Du fyller 3 och 4 år idag!"

Tina satte sig upp, log och tog tacksamt emot en kopp kaffe och en puss från sin sambo Jens. Emelie hade fullt upp med att hämta alla presenter hon slagit in åt sin mor och gömt på olika ställen i huset, vilka Tina låtsas om som hon inte sett de senaste dagarna när hon nästan snubblat över några av dem.

"Oj, vad många paket", sa Tina med ärlig förvåning. Så här många paket brukade de ju köpa till Emelie när hon fyllde år, inte till varandra. Hon tittade frågande upp mot Jens, som höjde på axlarna och skakade lätt på huvudet för att visa att han inte heller förstod. Emelie såg nöjd ut och sträckte fram ett av paketen. "Här mamma", sa hon uppfodrande. Det var ett vältejpat paket. Tina fick kämpa lite med tejpen innan hon fick upp det och fick fram sin favoritkopp, som varit borta några dagar. "Åh, tack Emelie. Den här tycker jag ju verkligen om." Tina tittade upp mot Jens medan hon kramade om sin nöjda dotter. Jens försökte kväva sitt skratt genom att smutta på kaffet. Tina tittade ut över pakethögen och tyckte det skulle bli spännande att se vad som mer skulle dyka upp.

7 kommentarer:

  1. Sött. Gillade att hon fyllde 3 och 4 år! Kul.

    SvaraRadera
  2. En situation som kanske de flesta föräldrar känner igen sig i.

    PS. Du skriver alltid så kloka och genomtänkta kommentarer.

    SvaraRadera
  3. En söt historia som säkert många känner igen sig i. Den flyter på bra textmässigt också.

    SvaraRadera
  4. Trivsamt och mysigt, bra skrivet, man känner igen sig och blir varm och glad.

    SvaraRadera
  5. Underbara barn, fint förmedlat ler nöjt

    SvaraRadera